16 juni | Orgelexcursie Luxemburg

Na een aantal jaren orgelexcursies naar Parijs georganiseerd te hebben, gaat Stichting Vox Humana dit jaar op 16 juni naar Luxemburg. Daar bezoekt de stichting het splinternieuwe Karl Schuke-orgel in de Philharmonie van de hoofdstad en het vierklaviers Stahlhuth/Jann-orgel van de Eglise St. Martin in Dudelange (zie foto).

De kosten voor de excursie bedragen € 75 per persoon. Aanmelden kan tot 1 juni 2006 via de website: www.stichtingvoxhumana.nl. Daar zijn ook de aanmeldingsvoorwaarden te vinden.

Vorig jaar november nam de Parijse organist Daniel Roth het indrukwekkende orgel met 81 stemmen van de Philharmonie in gebruik. Tijdens de excursie zal het orgel worden gedemonstreerd door Maurice Clément. Hoewel de stad Dudelange klein en onbekend is, ontbreekt het niet aan een magistraal orgel. Dit instrument is zelfs nog iets groter dan het orgel in de Philharmonie van de hoofdstad. Organist Laurent Felten zal het 82 stemmen tellende orgel demonstreren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Harry Koning, telefoon (0570) 67 27 30. Ook kunt u de website www.stichtingvoxhumana.nl bezoeken. Daar is tevens meer informatie te vinden over de stichting.

Of klik hier voor meer informatie!

© 2006 www.orgelnieuws.nl

© 2006 foto: www.orgelfotografie.nl

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.