19|01 Jaarvergadering afdeling Zuidwest VOGG

Op zaterdagmiddag 19 januari 2013 houdt de afdeling Zuidwest van de Vereniging van Organisten van de Gereformeerde Gemeenten (VOGG) haar jaarvergadering. Locatie: de Hervormde Kerk van Sommelsdijk.

Na het huishoudelijke gedeelte verzorgt Paul Kievit, organist van het in de kerk aanwezige Meere-orgel (1821), een workshop rondom zijn psalmcomposities. Na de pauze krijgen geïnteresseerden de gelegenheid om zelf een psalmbewerking of een (deel van) een partita te spelen, daarbij voorzien van opbouwend commentaar door de componist zelf. De resterende tijd kan iedereen die dat wil achter de klavieren plaatsnemen met muziek naar eigen keuze.

Aanmelden kan bij secretaris Jan van der Male via voggzuidwest@gmail.com of 06-11331130 (na 18.00 uur). Geeft u daarbij aan of u wilt spelen tijdens het workshopgedeelte (en welk stuk van Paul Kieviet u in dat geval kiest) of daarna.

De middag begint om 14.00 uur, de toegang is vrij. Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom.

© 2012 www.orgelnieuws.nl

© 2012 fotografie www.orgelfoto.nl

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.