Akkoordwissel in Cage’s ASLSP in Halberstadt

Op 5 juli 2010 is het weer zover: na een akkoord van zeventien maanden is er weer wat nieuws te horen in het allerlangzaamste orgelwerk ter wereld. Het werk Organ²/ASLSP (As SLow aS Possible) van John Cage wordt sinds 5 september 2000 ‘uitgevoerd’ op een speciaal daarvoor gebouwd orgel in de St. Burchardikerk in het Duitse Halberstadt.

Iedere zeventien maanden wisselt de klank totdat de uitvoering van het werk na 639 jaar voltooid is. De klankwissel van 5 juli komt tot stand door het uitnemen van een orgelpijp.

Het nieuwe akkoord gaat in Halberstadt gepaard met een meerdaags festival met muziek, theater en een symposium dat op 3 juli van start gaat onder het motto ‘Ton am Dom’. Zie www.ton-am-dom.de

Zie ook:

© 2010 www.orgelnieuws.nl

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.