Amersfoortse stadspenning voor organist Herman van Vliet

herman van vliet stadspenning amersfoort

Zaterdag 11 oktober heeft organist Herman van Vliet de stadspenning van Amersfoort ontvangen. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad.

 

De penning werd hem door de Amersfoortse burgemeester, Lucas Bolsius, uitgereikt in de oud-katholieke Sint-Gregoriuskerk na afloop van een concert in het kader van de Bachdag Amersfoort.

 

Van Vliet ontving de Sint-Jorispenning, zoals de stadspenning sinds 2011 heet,  voor zijn ambassadeurschap voor de stad als bekende Nederlandse kerk- en concertorganist. Herman van Vliet (*1941) was tussen 1990 en 2011 als organist verbonden aan de Sint-Joriskerk in Amersfoort, waar hij nog steeds woonachtig is.

 

herman van vliet stadspenning amersfoort
Herman van Vliet (m) met zijn echtgenote Lieke (r) en burgemeester Lucas Bolsius (l)
| © 2014 Fotografie Pieter Baak

 

 

© 2014 fotografie (top) Gerco Schaap, Baarn

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.