Doorstart voor orgelmakerij Thomas

Orgelmakerij Thomas uit het Belgische Stavelot maakt een doorstart. Dat melden diverse Belgische media. Het familiebedrijf vroeg afgelopen november faillissement aan.

Vorige week werd een koper gevonden voor de in 1965 opgerichte orgelmakerij: Paul Stoffels. De familie Stoffels was al aandeelhouder van het bedrijf. Behalve muziekliefhebber is Paul Stoffels een vooraanstaand medicus en viroloog en Chief Scientific Officer bij de wereldwijd opererende farmaceut Johnson & Johnson

De orgelmakerij is 5 januari opnieuw van start gegaan met vijf van de veertien medewerkers die het bedrijf in dienst had. Daarmee kunnen lopende projecten weer worden voortgezet.

Lees ook
Belgische orgelmaker Thomas failliet

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.