Franse medaille voor Vincent Hildebrandt

De Haagse organist Vincent Hildebrandt is door de Franse Société Académique d’Education et d’Encouragement Arts-Sciences-Lettres te Parijs onderscheiden met de Médaille d’Argent. Hij ontvangt deze zilveren medaille voor zijn verdiensten voor de Franse cultuur.

Vincent Hildebrandt (*1954) is organist van de Abdijkerk in Den Haag-Loosduinen en groot liefhebber van de Franse orgelcultuur. Zo maakte hij onder meer de website orguesdeparis.fr over orgels in de Franse hoofdstad en websites over het orgel in de Saint-Clothilde en het Cavaillé-Coll-orgel in de Notre Dame de la Croix in Parijs.

Het is de eerste keer dat Hildebrandt een onderscheiding van de Société Académique (ASL) ontvangt. Op 4 juni krijgt hij de medaille uitgereikt tijdens een officiële bijeenkomst te Parijs.

 

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.