Gerben Budding benoemd in Gorinchem

Gerben Budding wordt de nieuwe organist van de Grote Kerk te Gorinchem. De benoeming werd bekend gemaakt door de Algemene Kerkenraad van de Hervormde Gemeente te Gorinchem. De benoeming gaat in op 1 september 2009. 

Budding wordt daarmee de opvolger van de in 2004 overleden Jan Bonefaas. De functie is tot op heden vacant gebleven.

Gerben Budding (1987) studeerde hoofdvak orgel aan het Conservatorium te Utrecht bij Reitze Smits en hoofdvak koordirectie bij dirigent Rob Vermeulen. Vanaf 2006 studeert hij Kerkmuziek aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek. Als organist is Budding verbonden aan kerken in Achterberg, Overberg en Veenendaal en is hij een van de vaste organisten tijdens de Vesperdiensten in de Utrechtse Domkerk te Utrecht. Daarnaast treedt hij ook op als koordirigent.

Donderdag 18 juni deed Gerben Budding eindexamen Orgel in de Domkerk te Utrecht. Kort daarvoor werd het voornemen van benoeming vanuit Gorinchem bekendgemaakt. Zijn eindexamen werd gewaardeerd met het cijfer 9.

In de Grote Kerk krijgt hij de beschikking over het Bätz/Witte-orgel uit 1853. Samen met de tweede organist/beheerder van het orgel zal Gerben op zondagmorgen de erediensten gaan begeleiden. Tevens wordt hij in de gelegenheid gesteld een aantal concerten te verzorgen.

Na de organisten S.A. Appel, F. Appel en Jan Bonefaas is Gerben Budding de vierde vaste bespeler van het instrument sinds de ingebruikname.

 

© 2009 www.orgelnieuws.nl

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.