Gerben Gritter benoemd in de Waalse Kerk te Amsterdam

Per 1 april 2016 is Gerben Gritter benoemd tot organiste titulaire van de Waalse Kerk te Amsterdam. Hij volgt Jacques van Oortmerssen op die in november 2015 plotseling overleed.

In zijn nieuwe functie is Gritter (*1979) verantwoordelijk voor het orgelspel tijdens de zondagse diensten en is hij belast met de zorg voor het Christian Müller-orgel uit 1734. Daarnaast zal hij concerten gaan organiseren en zich inspannen het orgel in bredere kring onder de aandacht te brengen.

Müller-kenner Gritter was sinds 2000 al als assistent-organist in de Waalse Kerk werkzaam; ook was hij gedurende een aantal jaren organist van het Müller-orgel in de Hervormde Kerk te Westerbork.

 


Gerben Gritter studeerde Orgel, Theorie der Muziek en Kerkmuziek aan het Conservatorium van Amsterdam, en Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht. Aan beide instituten studeerde hij cum laude af. Hij behoorde tot de prijswinnaars van meerdere internationale orgelconcoursen, en geeft concerten in binnen- en buitenland. In 2014 promoveerde hij te Utrecht op een proefschrift getiteld Christian Müller – Orgelmaker in Amsterdam. Gerben Gritter is docent aan het Conservatorium van Amsterdam.    

 

Zie ook
Gerben Gritter gepromoveerd op Christian Müller

 

© 2016 beeld David Boos

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.