Glasgow Bells – Kevin Bowyer plays organ music by Alan Gibbs & friends

Al eerder toonde Kevin Bowyer zich een pleitbezorger van het werk van componist Alan Gibbs: in 1999 voor het label Regent Records en in 2014 voor Priory Records.

Nu is er weer een Gibbs-cd van de hand van Bowyer, dit keer aangevuld met werk van Gibbs’ muzikale vrienden. De muziek is gematigd modern en geschreven in een twintigste-eeuws Engels idioom.

Zoon Robert Gibbs, concertmeester van het Royal Ballet Sinfonia en het London Festival Orchestra, neemt de vioolpartij in de Tartuffe Suite en de 1789 Fragments voor zijn rekening. Voor Glasgow Bells, een slagwerk-en-orgelversie van het orgelsolowerk Glasgow Toccata, nam niemand minder dan slagwerkgrootheid Evelyn Glennie plaats achter buisklokken en xylofoon.

Glasgow Bells

Kevin Bowyer plays organ music by Alan Gibbs & friends with Dame Evelyn Glennie & Robert Gibbs

Alan Gibbs: Glasgow Bells; Tartuffe Suite; 1789 Fragments; St Peter’s Vespers; Trinity Prelude; Geoffrey Lester: Prelude, Chorale & Canon; Bethany Patterson: Sunlit Ambiguity; Antony Baldwin: Variations on ‘Kelvingrove’.

Priory Records – PRCD 1215, TT 00’00, opname 2018/2019, prijs £ 11,99 | prioryrecords.co.uk

Lees ook
Glasgow Toccata - Organ Music by Alan Gibbs

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.