22 mei 2018

Henk G. van Putten 60 jaar kerkorganist

Henk G van Putten

Dit jaar is het zestig jaar geleden dat Henk G. van Putten zijn eerste benoeming kreeg als kerkorganist. Ter gelegenheid van dit jubileum is er op vrijdag 1 september een speciaal concert op het Bätz/Witte-orgel in de Hervormde Kerk van Kapelle.

Van Putten was 11 jaar oud toen hij werd benoemd tot vaste organist in Nieuw-Beijerland. Nog geen twee jaar daarvoor kreeg hij zijn eerste orgellessen van zijn vader. Daarna studeerde hij bij Piet van den Kerkhoff en aan het Rotterdams Conservatorium bij Arie J. Keijzer, waar hij in 1971 cum laude slaagde voor het diploma uitvoerend musicus en aantekening improvisatie. Vervolgens studeerde hij bij Anton Heiller aan de Universität für Musik und Darstellende Kunst te Wenen.

Na zijn aanstelling in Nieuw-Beijerland werd hij kerkorganist in Spijkenisse en De Lier. De laatste 29 jaar is hij verbonden aan de Hervormde Gemeente Kapelle. Daar was de Kerstnachtdienst van 24 december 1988  zijn eerste dienst als vaste bespeler van het Bätz/Witte-orgel uit 1866.

In de Hervormde Kerk van Kapelle geeft Henk G. van Putten op vrijdag 1 september zijn jubileumconcert. Aanvang is 20.00 uur. De toegang bedraagt € 7. Jongeren tot en met 14 jaar mogen gratis naar binnen. De jubilaris zal die avond werken Bach, Schmidt, Franck, Pierné, Alain, Saint-Saëns en Langlais spelen. Na afloop is er gelegenheid tot feliciteren onder het genot van een hapje en een drankje.

Dit concert is wegens ziekte geannuleerd. In plaats daarvan verzorgt Arno van Wijk op dat tijdstip een Bachconcert.

 

© 2017 beeld archief ORGELNIEUWS

X