Jacob Lekkerkerker wint Sweelinck-Mullerprijs

Zaterdag 7 november heeft Jacob Lekkerkerk de J.P. Sweelinck-Mullerprijs gewonnen. De prijs werd toegekend door de Stichting Jan Pieterszoon Sweelinckprijs in samenwerking met de Stichting Dr. Hendrik Muller’s Vaderlandsch Fonds. De stimuleringsprijs is bedoeld voor jonge organisten met vernieuwende en innovatieve plannen.


Afgelopen zaterdag streden drie jonge talenten, die na een voorselectie (op basis van anonimiteit) werden toegelaten, om deze prestigieuze prijs in het Orgelpark te Amsterdam. De finalisten waren Kirstin Gramlich, Chiel Jan van Hofwegen en Jacob Lekkerkerker.

De jury bestaande uit Leo van Doeselaar, Joost Langeveld, Winnie Sorgdrager en Neil Wallace heeft na een finale de prijs toegekend aan Jacob Lekkerkerker. De jury prees zijn buitengewone innovativiteit. Hij vertoonde veel lef en er zaten spannende elementen in zijn voordracht.

De prijs bestaat uit een geldbedrag en een drietal optredens op gerenommeerde Nederlandse podia.

De Stichting Jan Pieterszoon Sweelinckprijs is voornemens volgend jaar weer een oeuvre-prijs uit te reiken.

© 2009 www.orgelnieuws.nl

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.