Jan J. van den Berg viert 70-jarig organistenjubileum

In 1945 werd de Delftse organist Jan J. van den Berg (*1929) benoemd tot organist van de Gereformeerde Kerk in Hersteld Verband in zijn geboortestad Amersfoort. Op zaterdag 23 januari wordt zijn zeventigjarig kerkorganistschap gevierd met een concert in de de Grote Kerk te Schiedam door onder anderen de jubilaris zelf.

 

Na Amersfoort bekleedde Van den Berg organistenposten in de Emmakerk te Soestdijk (1946-1953) en de Nieuwe Kerk te Delft (1953-1994). Momenteel is de 86-jarige organist werkzaam in de Remonstrantse Kerk, eveneens te Delft.

 

Zijn unieke organistenjubileum zal worden gevierd op zaterdag 23 januari 2016 in de Grote of St.Janskerk te Schiedam. De organisten Wim Hazeu en Arjen Leistra, die tijdens hun jeugd in Delft hun eerste muzikale indrukken bij Jan J. van den Berg opdeden, en hem later tijdens vele concerten assisteerden aan de registers, zullen vanaf 15.00 uur een selectie uit het oeuvre van Van den Berg ten gehore brengen op het grote Flentrop-orgel. Na een pauze zal de jubilaris zelf achter de klavieren plaatsnemen voor een feestelijk jubileumconcert.

 

Na afloop van het concert (ca. 17.00 uur) is het mogelijk Jan J. van den Berg persoonlijk geluk te wensen met zijn jubileum. De toegang tot het concert is vrij.

 

© 2016 fotografie Peter Sneep

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.