Koninklijke onderscheiding voor organist Arie Griffioen

Organist Arie Griffioen is zondag 17 februari koninklijk onderscheiden. De versierselen behorende bij de graad van Lid in de Orde van Oranje-Nassau werden hem vanochtend opgespeld in de Torenpleinkerk te Vleuten.

Arie Griffioen is dit jaar vijftig jaar als organist verbonden aan de Torenpleinkerk. Tot 1996 was hij hoofdorganist en daarna als invalorganist de bespeler van het Vleutense Bätz-orgel. In 1996 heeft hij het koperensemble Torenpleinkerk opgericht dat regelmatig aan de diensten meewerkt.

Ook zijn vrouw Annet werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het echtpaar kreeg de onderscheiding na afloop van de kerkdienst opgespeld door mr. J. van Zanen, burgemeester van Utrecht.

 

© beeld Dick van Dijk | op de foto v.l.n.r.  burgemeester Jan van Zanen, Annet Griffioen, Arie Griffioen, ds. Idelette Otten

 

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.