Koninklijke onderscheiding voor organist Nico Blom

nico blom organist koninklijke onderscheiding

Zondag 15 november ontving organist Nico Blom een koninklijke onderscheiding uit handen van de burgemeester Reinie Melissant-Briene. De uitreiking vond plaats na afloop van de kerkdienst in de Johanneskerk te Gorinchem.

Nico Blom (*1964) ontving de onderscheiding bij zijn 40-jarig jubileum als kerkorganist. In verband met de coronamaatregelen speldde niet de burgemeester, maar zijn vrouw de versierselen op de horen bij de graad van Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Nico Blom studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij André Verwoerd en Bernard Winsemius. Ook bekwaamde hij zich daar in koor- en orkestdirectie en diverse kerkmuzikale vakken. Tot twee maal toe werd hij winnaar in de hoogste categorie van het Gorcumse Orgelconcours.

Blom is hoofdorganist van de Johanneskerk en teamorganist van Evangelisch Lutherse Kerk en de Grote Kerk in Gorinchem. Als concertorganist is hij verbonden aan het Gorcum Boys Choir waarmee hij diverse tournees maakte. Samen met pianiste Olga Malkina vormde hij een duo dat zich toelegde op de combinatie orgel en piano. Van zijn spel als solist, ensemblespeler en begeleider kwamen meerdere cd’s uit.

Naast zijn werkzaamheden als muzikaal zelfstandig ondernemer is hij  ook docent orgel aan muziekschool MuziekPunt te Gorinchem.

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.