KVOK-excursie naar orgels in Gouda en Ouderkerk aan den IJssel

orgel hesrel hervormde kerk ouderkerk aan den ijssel

De KVOK Zuid-Holland-Zuid houdt zaterdag 11 mei een excursie naar Gouda en Ouderkerk aan den IJssel. Drie orgels worden die dag gepresenteerd door Gerben Mourik.

Het eerste instrument staat in de kerk van de Gereformeerde Gemeente aan de Nieuwe Gouwe O.Z. 2B in Gouda. Vanaf 09.30 uur worden de deelnemers hier ontvangen, waarna het Van Vulpen-orgel uit 2009 zal worden gedemonstreerd.

Ouderkerk aan den IJssel
Daarna staat het in 2017 door Van den Heuvel in een nieuwe kas geplaatste Flentrop-orgel van de Hersteld Hervormde Gemeente te Ouderkerk aan den IJssel (Abeelenlaan 41) op het programma. Na de lunch wordt om 13.30 uur als derde en laatste instrument van de excursie het Kam-orgel uit 1854 in de Hervormde Dorpskerk gepresenteerd.

Aanmelden
Deze excursie is toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van de KVOK. Van laatstgenoemden wordt wel een bijdrage van € 7,50 per persoon gevraagd, vóór 1 mei over te maken naar ABNAMRO: NL17ABNA0454803184, ten name van KVOK te Helmond o.v.v. ‘excursie Zuid-Holland-Zuid’. Aanmelden bij rienverwijs@gmail.com. Na 1 mei wordt het volledige programma toegestuurd. Bij deze excursie kunnen deelnemers voor € 10 per persoon ook meedoen met de lunch. Opgave vooraf, betaling ter plekke.

 

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.