Mark Christiaanse nieuwe organist Hervormde Kerk Kapelle

Mark Christiaanse wordt de nieuwe organist van de Hervormde Kerk te Kapelle. Dat maakte de Hervormde Gemeente gisteren bekend. Hij gaat Henk G. van Putten opvolgen die in december 2018 na dertig naar afscheid neemt.

In een sollicitatieprocedure die deze zomer werd opgestart kwamen drie kandidaten naar voren die werden uitgenodigd voor een gesprek en proefspel. De selectiecommissie bestond uit onder andere de sollicitatiecommissie van de Hervormde Gemeente en een externe commissie deskundigen namens de Protestantse Kerk in Nederland. De keuze viel unaniem op Christiaanse.

Mark Christiaanse (*1986) studeerde orgel, piano en improvisatie bij Bram Beekman, Jelena Bazova en Henco de Berg aan het Fontys Conservatorium in Tilburg,  In het kader van zijn masterstudie orgel volgde hij tevens lessen bij Ben van Oosten (Den Haag), Wolfgang Baumgratz (Bremen) en Eric Lebrun (Parijs). In 2013 behaalde hij zijn master cum laude. Christiaanse heeft een praktijk als concert- en kerkorganist, privédocent en dirigent van het in Zeeland gevestigde symfonieorkest Convocare. Hij was organist van de Gereformeerde Gemeente te Yerseke.

Christiaanse volgt Henk G. van Putten op als vaste bespeler van het Bätz/Witte-orgel uit 1866. Het afscheid van Van Putten zal plaatsvinden in een kerkdienst op de eerste adventszondag, 2 december. Aansluitend zal er een receptie zijn.

 

© 2018 beeld Hervormde Gemeente Kapelle 

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.