Masterclass orgelmuziek uit de romantiek in Schagen

Het Nicholson-orgel in de Sint-Christoforuskerk in Schagen. © nicholsonschagen.nl

Op zaterdag 13 oktober geeft organist Tjeerd van der Ploeg een masterclass in de Sint-Christoforuskerk in Schagen. Deelnemers kunnen zich laten bijscholen op het gebied van orgelmuziek uit de romantiek.

Het lesinstrument van die dag is het Nicholson-orgel (31/IIIP) uit 1882 in de riante akoestiek van de Christoforuskerk. Welke romantische orgelmuziek op de lessenaar komt, mogen de deelnemers zelf bepalen.

De masterclass begint om 10.30 uur, vanaf 10.00 uur is er ontvangst met koffie en thee. De dag duurt tot 16.00 uur. Er is ruimte voor zowel actieve deelnemers als voor toehoorders. De kosten bedragen respectievelijk  € 35 en € 15. Aanmelden kan via www.orgelnet.nl.

De kerk is gelegen aan de Molenstraat 2 te Schagen.

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.