Masterclasses Nationaal Orgelmuseum

In november en december organiseert het Nationaal Orgelmuseum een drietal masterclasses. Tijdens de bijeenkomsten wordt steeds één onderwerp uit de orgel- of muziekgeschiedenis diepgravend behandeld door een deskundige, omlijst door beelden en muziekfragmenten. 

Programma
Zaterdag 18 november
– Petra Veenswijk: De Franse orgelsymfonie in de negentiende eeuw en de eerste helft van de twintigste eeuw

Zaterdag 16 december – Maarten Seijbel: Kerstmuziek voor orgel door de eeuwen heen

Zaterdag 23 december – Eelco Elzenga: ‘Met kunst en vliegwerk’; over de invloed van de liturgische enscenering van het kerstverhaal op de beeldende kunsten

De masterclasses duren van 14.00 uur tot 16.00 uur. De toegang voor de masterclass van Petra Veenswijk bedraagt 10 euro, de andere twee zijn gratis toegankelijk. Aanmelden is in alle gevallen verplicht en dient te geschieden via info@nationaalorgelmuseum.nl of (0525) 68 42 20.

Nationaal Orgelmuseum

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.