Masterclasses Orgelmuseum Elburg in najaar

Het Nationaal Orgelmuseum in Elburg organiseert dit najaar opnieuw masterclasses. Op drie zaterdagen spijkeren evenzoveel deskundigen hun toehoorders bij over oude ‘orgelmeesters’ uit Nederland en Duitsland.

De eerste masterclass wordt op 15 september gegeven door Jaap Jan Steensma. Hij houdt een inleiding over ‘Nederlandse Orgelmeesters in de Gouden Eeuw’, waarbij componisten als Speuy, Schuyt, Sweelinck, Van Noordt, Van Blankenburgh voor het voetlicht worden gehaald.

‘Zuid-Duitse Orgelmeesters’ zijn het onderwerp van de masterclass van 20 oktober. Peter van Dijk gaat dan in op onder anderen de componisten Pachelbel, Muffat, Froberger en Rheinberger. In de derde meesterklas op 17 november behandelt Arjan Versluis ‘Noord-Duitse Orgelmeesters’ als Reincken, Buxtehude, Weckmann, Tunder en Böhm.

De masterclasses beginnen om 14.00 uur en duren tot ongeveer 16.00 uur; inloop van 13.30 uur. Aanmelden is verplicht en kan tot uiterlijk een week van tevoren via info@nationaalorgelmuseum.nl. Deelname kost 10 euro per persoon per bijeenkomst.

Deze serie moet in januari 2019 een vervolg krijgen. Meer informatie op www.nationaalorgelmuseum.nl.

 

© 2018 beeld Nationaal Orgelmuseum

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.