Memento – meditatieve muziek vanuit de kathedraal van Antwerpen

memento antwerp cathedral

Peter Van de Velde, organist van de kathedraal van Antwerpen, speelt op zijn orgel meditatieve muziek van Arvo Pärt en van componisten die door Pärt zijn geïnspireerd.

De muziek is uiterst meditatief, tegen new-age aan. Daardoor krijg je te horen hoe divers en ook verrassend de vele achtvoets geluiden van het Schijven-orgel klinken. In dat bedje vlijt zich het vioolspel van Nadja Nevolovitsch.

Op de achterkant van het doosje wordt uitvaartzorg Lieve Hemel bedankt. In die ‘in paradisum’-sfeer speelt deze cd zich af.

Memento

Arvo Pärt: Trivium; Pari Intervallo; Max Richter: Mercy; On the natureof daylight; November;  Andres Uibo: Bach im Spiegel; Arnold Nevolovitsch: Restless; Pēteris Vasks: Viatore. Arvo Pärt: Trivium; Pari Intervallo (bonustrack met vioolimprovistatie).

Natasja Nevolovitsch, viool; Peter Van de Velde, Schijven-orgel, Onze-Lieve- Vrouwekathedraal, Antwerpen

Animato Music Productions – AMP 31925, TT 64’12, booklet 8 p. (NL en EN), prijs € 14,95 | animato.nu

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.