Najaarsfestival in Nieuwe Kerk Katwijk aan Zee

van den heuvel-orgel nieuw kerk katwijk aan zee

Van eind september tot begin november vindt in de Nieuwe Kerk te Katwijk aan Zee een najaarsfestival plaats. In vijf orgelconcerten op vrijdagavond bespeelt een verscheidenheid aan organisten uit binnen- en buitenland het tachtig stemmen tellende Van den Heuvel-orgel.

Het eerste festivalconcert wordt op vrijdag 23 september gegeven door Everhard Zwart. Hij speelt naar bekende werken van Bach en Widor ook onbekender werk als de ‘Lyric Symphonie’ van Rulon Christiansen (*1949). Dit zesdelige werk is een knipoog naar muziek van onder anderen Gordon Young. Daarnaast ontbreekt ook muziek van Zwarts vader en grootvader niet.

Het is nu het tweede seizoen waarin het Katwijkse Orgelcomité, inmiddels onder voorzitterschap van Marco den Toom, de internationale concertserie over het jaar heeft verdeeld. De warme zomermaanden, die vaak leidden tot extra stemwerk van de vele tongwerken, zijn geruild voor festivals in het voor- en najaar en enkele gratis lunchconcerten in de zomer.

Het najaarsfestival 2016 vervolgt op 30 september met een concert door Vincent de Vries (Seoel), Jan Jansen (Soest) op 7 oktober, Peter Van de Velde (Antwerpen) op 28 oktober en André van Vliet (Polsbroek) op vrijdag 11 november.

De concerten beginnen om 20.15 uur. De kerkdeuren zijn open vanaf 19.45 uur. De toegang bedraagt € 10 (inclusief programma) p.p. / kinderen gratis.

 

Meer informatie

 

© 2016 foto Gérard van Betlehem

 

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.