Nederlandse voorronde improvisatieconcours Haarlem gewonnen door Evan Bogerd

Evan Bogerd heeft vrijdag 22 juni in de Grote Kerk te Dordrecht de Nederlandse voorronde van het Internationaal Orgelimprovisatieconcours Haarlem 2018 gewonnen. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad.

Bogerd krijgt daarmee als achtste deelnemer toegang tot de 52e editie van het tweejaarlijkse improvisatieconcours dat dit jaar van 16 tot en met 20 juli plaatsvindt.

In de voorronde moesten de deelnemers een programma van maximaal 25 minuten spelen, waarvan minstens de helft uit improvisaties diende te bestaan. Een van de opdrachten was een improvisatie in samenspel met een gitarist.

De voorronde telde drie deelnemers. Naast de winnaar waren dat Hans van Haeften en Harmen Trimp. Het spel – waarvoor zowel het Kam- als het Verschueren kon worden gebruikt – werd beoordeel door een jury bestaande uit Hayo Boerema, Guus Jansen, Dirk Luijmes en voorzitter Neil Wallace.

Lees ook
Deelnemers Internationaal Orgel Improvisatieconcours Haarlem 2018 bekend

Evan Bogerd is de tweede Nederlandse deelnemer aan het Haarlemse improvisatieconcours. Geerten van de Wetering behoorde al bij de eerste zeven geselecteerde kandidaten, waarvan de anderen afkomstig zijn uit Duitsland, Italië, Roemenië en Zwitserland. Voor Bogerd is het de tweede keer dat hij aan ‘Haarlem’ meedoet. Twee jaar geleden wist hij tot de tweede ronde door te dringen.

 

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.