Nieuwe handleiding continuospel bij Breitkopf

dietz eichler basso continuo

Bij uitgeverij Breitkopf & Härtel verscheen een nieuwe handleiding continuospel. Samensteller is de Duitse klavecinist Diez Eichler (*1965), oud-leerling van onder meer Gustav Leonhardt en Bob van Asperen.

Het boek bestaat uit een theoriedeel en een afzonderlijk katern met oefeningen. In beide delen maakt Eichler louter gebruik van origineel bronmateriaal, afkomstig van onder meer Johann David Heinichen en Johann Mattheson. Omdat de handleiding veel aandacht besteedt aan de basis van het continuospel, is ze zeer geschikt voor beginners op dit gebied.

Het prettig lees- en werkbare boek is tweetalig uitgevoerd, elke pagina is opgesplitst in een Duits- en een Engelstalige kolom.

 


Diez Eichler

Generalbass – Eine Einführung | Basso Continuo – An Introduction

Uitgave: Breitkopf & Härtel
Nummer: BV 453
ISBN: 978-3-7651-0453-4
Pagina’s: 82 (gebrocheerd)
Prijs: € 21,29

Bestellen en inkijkexemplaar

 

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.