Orgelmakerij Nijsse viert 70-jarig bestaan met open dag

In 1947 vestigde Arjaan Nijsse zich als zelfstandig orgelmaker. Het zeventigjarig  jubileum van de Firma A. Nijsse en zoon wordt op zaterdag 3 maart 2018 gevierd met een open dag in de orgelmakerij in Oud-Sabbinge.

De orgelmakerij is nog steeds gevestigd aan de Ring in het dorp Oud-Sabbinge bij Goes. Het bedrijf staat tegenwoordig onder leiding van René Nijsse. Momenteel werkt de firma aan een nieuw drieklaviers ‘jubileumorgel’ voor de hervormde Dorpskerk in het Zuid-Hollandse Valkenburg.

Het orgel dat 34 stemmen gaat tellen verdeeld over Hoofdwerk, Onderpositief, Zwelwerk en Pedaal, is zo goed als gereed en zal dan ook een centrale plaats in de werkplaats innemen. Het orgel – in een hoofdwerkkas van Franssen (1890) afkomstig uit Zoeterwoude – is niet alleen te zien maar ook te beluisteren.

De open dag duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur. De werkplaats bevindt zich aan de Ring 6 te Oud-Sabbinge, maar de ingang is het best te bereiken via Prins Bernhardstraat 72.

 

© 2018 beeld Fa. A. Nijsse en zoon

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.