Regionale Orgeldag Zuid-Holland West op 26 mei

orgel petrus en pauluskerk leidschendam

De Stichting Orgelpromotie Zuid-Holland West organiseert dit jaar voor de zestiende keer een regionale orgeldag. Op zaterdag 26 mei wordt per touringcar een tocht gemaakt langs orgels in Rijswijk, Leidschendam en Wassenaar.

Het eerste orgel op het programma staat in de Oude Kerk te Rijswijk (Reichner, 1786). Vaste bespeler Henny Heikens zal het orgel presenteren. Daarna wordt de Sint-Bonifatiuskerk in Rijswijk bezocht. Gerard Legierse zal daar zowel het hoofdorgel (Kam & Van der Meulen, 1841 / J. Vermeulen, 1958) als het koororgel (Gradussen, 1880) bespelen.

’s Middags vervolgt de dag in de Petrus en Pauluskerk te Leidschendam. Aart de Kort laat hier het Pels & Van Leeuwen uit 1998 (met o.a. pijpwerk van Franssen, 1894) horen. Het slotconcert vindt plaats in de Dorpskerk van Wassenaar. Dat wordt door Rijk Jansen gegeven op twee orgels (Hinsz, 1769 en koororgel Mutin, 1905).

De bustocht begint om 09.30 uur voor wie in Oegstgeest opstapt (parkeerterrein tegenover de Groene Kerk), of om 10.00 uur voor wie bij station Leiden Centraal opstapt. De terugreis naar de twee opstapplaatsen wordt om 17.00 uur ingezet. De kosten van de geheel verzorgde dag (inclusief busreis, koffie, lunch en borrel) bedragen € 60 per persoon. Inschrijven kan tot 19 mei 2018.

Meer informatie en inschrijven
www.orgelzhwest.nl

 

© 2018 beeld www.orgelfoto.nl

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.