Singbewegung in de Utrechtse Dom

Op zaterdag 12 december geeft organist Jan Hage een lezing over de ‘Singbewegung’, een van de thema’s van de Zaterdagmiddagmuziek Domkerk in deze maanden.

 

De ‘Singbewegung’ kwam voort uit het streven naar vernieuwing van kerkmuziek. De beweging bloeide in de jaren dertig van de vorige eeuw op in Duitsland en heeft de kerkmuziek in Nederland na 1945 decennia lang diepgaand beïnvloed. Jan Hage gaat in op de achtergronden en idealen van deze beweging.

 

De lezing is van 13.30 uur tot 15.00 uur en vindt plaats in de archiefkamer van de Utrechtse Domkerk. Aansluitend is er om 15.30 uur een concert in de Domkerk door het ensemble Cantores Martini o.l.v. Remco de Graas. Op het programma staat adventsmuziek van Heinrich Schütz en Hugo Distler.

 

Lezing en concert zijn gratis toegankelijk. Aanmelden voor de lezing vóór 10 december via info@zaterdagmiddagmuziek.nl

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.