Speeldag op jubilerend Flentrop-orgel in De Doelen

Wie het Flentrop-orgel van De Doelen wel eens onder zijn of haar vingers zou willen hebben, kan die wens op zaterdag 2 juni 2018 in vervulling laten gaan. Het Rotterdamse concertgebouw organiseert dan een open speeldag.

Amateurorganisten en conservatoriumstudenten krijgen de gelegenheid het orgel die zaterdag te bespelen. Vaste bespeler en stadsorganist Geert Bierling zal de spelers bij de vierklaviers speeltafel van het dit jaar vijftigjarige orgel bijstaan.

Een beetje speelniveau wordt wel gevraagd. Wie de ‘Acht Kleintjes’ van Bach of meer aankan krijgt kan zich inschrijven voor een halfuur speeltijd. Dat half uur mag ook gedeeld met meerdere spelers.

De speeldag duurt van 10.30 uur tot 15.30 uur. Meer informatie of opgeven tot 1 mei 2018 bij Madelène Roovers van De Doelen. Wie het eerst komt, het eerst maalt!

www.dedoelen.nl

Lees ook
Actie voor restauratie chamades 50-jarig Doelen-orgel Rotterdam

 

© 2018 fotografie Gérard van Betlehem

 

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.