Studiedag Samuel de Lange jr. in Zaltbommel

‘Andere tijden’ is de titel die wordt gegeven aan een studiedag die de Koninklijke Vereniging van Organisten en Kerkmusici (KVOK) en de Stichting Muziekkring Bommelerwaard en Omstreken op zaterdag 24 september in Zaltbommel wijden aan Samuel de Lange jr.

Aan de hand van lezingen, bespelingen, discussies en nieuwe materialen wordt kennis gemaakt met leven en werk van De Lange jr.  (Rotterdam, 1840 – Stuttgart, 1911). Als sprekers en spelers treden op Laura de Lange, Frits Zwart, Hugo Bakker en Gerben Budding. Zowel de Gasthuiskapel als de Sint-Maartenskerk in Zaltbommel bieden onderdak aan de studiedag.

Programma

13.30 uur – Ontvangst met koffie/thee in de Gasthuiskapel (Gasthuisstraat 34)
14.00 uur – Laura de Lange: Leven van Samuel de Lange jr.
14.45 uur – Wandeling naar de Sint-Maartenskerk
15.00 uur – Frits Zwart: De Lange en tijdgenoten
15.45 uur – Pauze met koffie/thee en wandeling naar de Gasthuiskapel
16.15 uur – Hugo Bakker en Gerben Budding: De orgelwerken en edities
17.00 uur – Forumdiscussie
18.00 uur – Gelegenheid voor diner
20.00 uur – Orgelconcert Hugo Bakker en Gerben Budding met onder andere werken van De Lange.

De toegang is € 20, inclusief twee consumpties en toegangsbewijs voor het avondconcert, contant te voldoen bij de entree.

 

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.