VACATURE Cantor-organist Evangelisch-Lutherse Gemeente Zwolle

orgel lutherse kerk zwolle
© orgelfoto.nl

Organistatie: Evangelisch-Lutherse Gemeente Zwolle
Functie: cantor-organist
Sluitingsdatum: 27 januari 2022

De Evangelisch-Lutherse Gemeente Zwolle is op zoek naar een

Cantor-organist (v/m)

Kerkmusicus niveau II voor 0,2 fte

Wie zijn wij?

De Evangelisch-Lutherse Gemeente Zwolle staat voor: leven uit Gods genade, geïnspireerd door de Bijbel en in dialoog met elkaar. Openheid en gastvrijheid staan centraal. Wij vieren het geloof in de drie-enige God en zijn betrokken op de nood van de wereld, dichtbij en ver weg. Onze identiteit en eigenheid zijn geworteld in de eeuwenoude christelijke traditie, onlosmakelijk verbonden met het werk van Maarten Luther. Deze eigenheid wordt al meer dan 400 jaar van dezelfde plek in Zwolle uitgedragen. Onze actieve en gastvrije gemeente telt ruim 400 leden en heeft nauwe contacten met de Protestantse Gemeente Zwolle. Elke zondag wordt de eredienst bijgewoond door gemiddeld 100 gemeenteleden, van jong tot oud.

Wat zoeken wij?

Wij zingen graag en veel. Wij zijn daarom op zoek naar een  kerkmusicus die ons weet te enthousiasmeren en te stimuleren in  het ontdekken en uitvoeren van (nieuwe) kerkmuziek, passend in  de lutherse traditie en liturgie. Wij zoeken iemand die:

  • vakkundig het orgel bespeelt tijdens erediensten (één viering op de zondagochtend) met literatuurspel en inspirerende begeleiding van de gemeentezang;
  • kennis heeft van lutherse liturgie of bereid is zich daarin te verdiepen;
  • leiding kan geven aan de cantorij (circa 16 leden) tijdens de wekelijkse repetities en medewerking aan ongeveer acht vieringen per jaar;
  • ons als gemeente helpt bij het verder ontwikkelen van onze kerkmuzikale traditie;
  • goed kan samenwerken, helder kan communiceren en weet om te gaan met diversiteit;
  • bereid is zijn/haar steentje bij te dragen aan het laten horen van het luthers geluid in Nederland;
  • klein onderhoud kan uitvoeren aan het orgel, een tweeklaviers kerkorgel met 15 registers, gebouwd door Leeflang (Keijzer) in 1988, recent gerenoveerd en opnieuw geïntoneerd door Flentrop.

Wat bieden wij?

Naast het orgel bieden wij een actieve gemeente, op een prachtige werkplek in de binnenstad van Zwolle. Met de kans om  een generatie kinderen in aanraking te brengen met kerkmuziek. Wij volgen de bepalingen rondom de Generale regeling voor kerkmusici en honoreren deze functie overeenkomstig de PKN-salarisbepalingen. De aanstelling is voor één jaar en wordt bij wederzijdse tevredenheid omgezet naar een aanstelling voor onbepaalde tijd. De exacte invulling van de werkzaamheden wordt in goed overleg nader bepaald. 

Tijdens de selectieprocedure maken wij gebruik van een adviescommissie. Proefspelen in een viering en een proefdirectie met de cantorij maken onderdeel uit van de selectieprocedure.

Enthousiast geworden? 

Spreekt deze vacature je aan en wil je reageren? Stuur dan je motivatiebrief met cv uiterlijk 27 januari 2022 naar Gerrit Bril, e-mail: vacature@elkz.nl. Voor meer informatie kun je bellen met 06-10972083.

Meer informatie over de gemeente, het orgel en de plek in de  stad is te vinden op www.elkz.nl.