18 november 2017

Vacature: Cantor-organist Protestantse wijkgemeente Rotterdam-Schiebroek

logo Protestantse wijkgemeente Rotterdam-Schiebroek

Organisatie: Protestantse wijkgemeente Rotterdam-Schiebroek 
Functie: Cantor-organist 
Sluitingsdatum: 15 mei 2017


De Protestantse wijkgemeente Rotterdam-Schiebroek zoekt een

cantor-organist (m/v)

Ben jij een cantor-organist, die

  • een breed scala van kerkmuziek beheerst, zowel het klassieke werk als aansprekende muziek voor jongeren. Graag nieuwe paden betreedt. Ons behulpzaam wil zijn bij het ontdekken van de rijkdom van het Liedboek Zingen en bidden in huis en kerk.
  • wordt geboeid door kerkmuziek en dat met enthousiasme weet over te dragen. Die het bestaande projectkoor kan stimuleren tot verdere groei. In staat is muzikaal (jeugdig) talent in de gemeente te ontdekken en een actieve plek te geven. Zowel op orgel als piano de gemeentezang kan begeleiden en stimuleren.
  • goed kan samenwerken met de predikant(en) aan de vormgeving van de liturgie en actief wil deelnemen in de taakgroep eredienst & liturgie.
  • bereid is om ten minste drie zondagen per maand de eredienst te begeleiden met orgelspel. Die het projectkoor stimuleert om regelmatig medewerking te verlenen aan de eredienst. Bereid is om het orgelspel tijdens trouw- en rouwdiensten te verzorgen?

Over ons:

  • De Protestantse wijkgemeente Rotterdam-Schiebroek is één van de zes wijkgemeenten van de Protestantse gemeente Rotterdam-Noordrand. Wij vieren elke zondagochtend met gemiddeld 100 gemeenteleden de eredienst in onze Goede Herderkerk.
  • De Goede Herderkerk beschikt over een drieklaviers mechanisch orgel en een koororgel; het koororgel heeft een extra manuaal voor het bespelen van het hoofdorgel. Het orgel wordt één dag per week gebruikt voor de opleiding orgel van het Rotterdams Conservatorium.

Wil jij onze nieuwe cantor-organist zijn?

  • Aanstelling en salariëring geschieden volgens de bepalingen van de Generale regeling kerkmusici op functieniveau II.
  • Kandidaten moeten in het bezit zijn van een bevoegdheidsverklaring voor orgel en cantoraat op ten minste functieniveau II.
  • Een vergelijkend onderzoek kan deel uitmaken van de benoemingsprocedure.

Meer informatie over de taakinhoud en het orgel vind je op onze website ( www.goedeherderkerk-schiebroek.nl). Je kunt ook contact opnemen met ds. Rik Radstake, telefoon 010-4222882, e-mail:  wijkpredikant@radstake.org

Sollicitaties ontvangen we graag uiterlijk 15 mei 2017 per mail op het adres sollicitatie@goedeherderkerk-schiebroek.nl.

X