18 november 2017

VACATURE Hoofdorganist Sint Janskerk Gouda

Organisatie: Protestantse Kerk Gouda
Functie: Hoofdorganist Sint Janskerk te Gouda
Sluitingsdatum: 1 december 2017


De Sint Jansgemeente is onderdeel van de Protestantse Kerk Gouda – een rijkgeschakeerde kerkelijke gemeente met diverse wijkgemeenten. De monumentale Sint Janskerk is met 123 meter de langste kerk van Nederland. De gebrandschilderde ramen zijn beroemd, evenals het Moreau-orgel uit 1736. Naast dit orgel staan er in de Sint Janskerk een Leeflang-koororgel, een Mitterreither-kabinetorgel, een Klop-kistorgel en een Yamaha-vleugel. Op zondag zijn er twee kerkdiensten waarbij het orgel een belangrijke rol heeft. Medio 2018 ontstaat een vacature voor

Hoofdorganist (m/v) Sint Janskerk te Gouda

De Sint Jansgemeente voelt zich verbonden met de Hervormd-Gereformeerde traditie en wil daar een eigentijdse invulling aan geven. De liturgie bevat liederen uit de psalmberijming van 1773, het Liedboek voor de Kerken, de Evangelische Liedbundel en Opwekking.

Het is belangrijk dat u als organist en pianist hier muzikaal verantwoord mee om kunt gaan. Als hoofdorganist bent u ook verantwoordelijk voor het coördineren van de inzet en het begeleiden van de andere organisten in de Goudse PKN-wijkgemeenten.

De functie is breder dan de zondagse eredienst. U bent betrokken bij de invulling van de concertserie in de zomermaanden. Als stadsorganist levert u een bijdrage aan de instandhouding van de Goudse orgelcultuur.

Meer informatie over de functie-inhoud en het profiel dat we voor deze functie zoeken, vindt u in de functiebeschrijving. Bent u geïnteresseerd in deze functie, stuur dan uw gemotiveerde sollicitatie met CV uiterlijk 1 december 2017 naar de secretaris van de benoemingscommissie, Dick den Hertog.

We streven ernaar de procedure in het voorjaar van 2018 af te ronden zodat de benoeming medio 2018 kan plaatsvinden.

 

X