Van Vulpen bouwt nieuwe orgel TivoliVredenburg

Orgelmakerij  Van Vulpen gaat het nieuwe orgel voor de grote zaal van TivoliVredenburg in Utrecht bouwen. Dat melden diverse Utrechtse bronnen. Zaalarchitect Herman Hertzberger maakte het ontwerp van de orgelkas.

 

Al sinds de bouw van de zaal eind jaren 70 is de plaatsing van een concertorgel een punt van discussie. De Stichting Orgel Comité Vredenburg zamelde destijds al geld in om de concertzaal van een orgel te voorzien. Het inmiddels tot 4,5 ton aangegroeide kapitaal zal nu worden aangewend om een kleiner, op de barok geënt orgel te bouwen dat onder meer van dienst kan zijn in de muziekpraktijk van Utrecht als stad van de oude muziek.

 

Het nieuwe Van Vulpen-orgel zou over twee jaar gereed moeten zijn. Vrijdag 17 april worden de details van de orgelplannen officieel naar buiten gebracht tijdens een bijeenkomst in TivoliVredenburg.

 

© 2015 beeld Jurisverbeelding

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.