VOGG-tocht naar orgels in Brielle

Kam-orgel Grote Kerk Brielle

Op zaterdag 19 september organiseert de afdeling Zuid-west van de VOGG een orgeltocht langs drie orgels in Brielle.

 

De tocht begint om 14.00 uur in de Bedevaartskerk van de H.H. Martelaren van Gorcum (De Rik 5). In deze kerk uit 1931 staat sinds 2014 een Maarschalkerweerd-orgel (11/IIaP) uit 1876.

 

Het volgende orgel op het programma is eveneens van Maarschalkerweerd (1877, 14/IIP) en staat in de rooms-katholieke parochiekerk, eveneens gewijd aan de H.H. Martelaren van Gorcum, in de Nobelstraat 22. Als laatste wordt een bezoek gebracht aan het Kam-orgel (1854, 21/IIP) in de Grote of Sint-Catharijnekerk.

 

De tocht staat onder leiding van Willem Chr. Meijboom, organist van de drie kerken. Er is ruimte voor vrij orgelspel. Deelname is gratis.

 

© 2015 fotografie www.gerardvanbetlehem.nl

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.