01-02|03 Elektronica in het Orgelpark

Al decennialang zijn componisten van elektronische muziek gefascineerd door het orgel: net als hun synthesizers en computers is dat immers tegelijk een machine én een muziekinstrument. Op zaterdag 1 en zondag 2 maart biedt het Orgelpark een overzicht van de muziek waartoe die fascinatie inmiddels heeft geleid.

Text Example

advertentie 

Zaterdag 1 maart, 20.15 uur

Tijdens dit concert klinkt muziek die de afgelopen jaren in opdracht van het Orgelpark is gecomponeerd: onder meer Organism van Wouter Snoei en Transparant Things 1 van René Uijlenhoet. Aan dit concert werken mee de organisten Matthias Havinga, Age-Freerk Bokma en Gerben Gritter; de klankregie van de elektronische bijdragen is in handen van Wouter Snoei en René Uijlenhoet.

 

Zondag 2 maart, 14.15 uur

Deze middag is er speciale aandacht voor Ton Bruynèl, één van de eerste componisten die orgel en elektronica overtuigend wisten te combineren. Van hem klinken acht composities voor orgel en ‘tape’, waaronder klassiekers als Kolom, Arc en Dust.

Dit concert wordt gegeven door fluitist Harrie Starreveld, hoboïst Esther van der Ploeg, pianist Monique Copper en organist Henny Heikens. Klankregie: René Uijlenhoet.

 

Beide concerten beginnen met een inleiding: op zaterdag 1 maart verzorgd door expert Jacqueline Oskamp en op zondag 2 maart door de componisten Ad Wammes en Roderik de Man.

 

Kaarten kosten € 15 (standaard tarief) en € 9 (reductie).

 

Meer info

www.orgelpark.nl