01-04|03 –Festival ‘Nieuwe Muziek in de Klaas’

Text Example

advertentieVan donderdag 1 tot en met zondag 4 maart vindt in de Utrechtse Nicolaïkerk‘ het derde festival ‘Nieuwe Muziek in de Klaas’ plaats. Onder het thema ‘Transformaties’ worden vijf concerten en een vesper met louter nieuwe, eigentijdse muziek gegeven waarin het Marcussen-orgel veelal een belangrijke rol speelt.

De organiserende Stichting Culturele Evenementen Nicolaikerk Utrecht presenteert een lang weekend dat op donderdag 1 maart opent met de ‘Klaaskerk’ als ‘Open Performance Site’ waarin nieuw composities in beeld en geluid worden gebracht door studenten van de Hogeschool voor de Kunsten. Verder is in het festival eigentijdse koormuziek door het Asko Kamerkoor te beluisteren, minimal music door saxofonist Ties Mellema, nieuwe muziek op het Marcussen-orgel door Berry van Berkum en Ko Zwanenburg en koormuziek met tenorsaxofoon door het Ribatutta Ensemble en Henk van Twillert.

Het festival wordt zondag 4 maart om 17.00 uur besloten met een vesper met nieuwe kerkmuziek, waaronder het Magnificat van Toon Hagen. De vesper wordt gezongen door de Vespercantorij Nicolaikerk onder leiding van Ko Zwanenburg. Het orgel wordt bespeeld door Berry van Berkum.

Meer informatie en programma

www.nicolaiconcerten.nl

© 2012 www.orgelnieuws.nl