02-08|10 Orgelfestival Connecting Arts in Utrecht

Op 2 oktober 2011 gaat in Utrecht ‘Connecting Arts – Het Europese Orgel Festival’ van start. Het Europese orgelfeest, dat orgelmuziek met andere kunstdisciplines verbindt, reist daarna door naar Frankrijk, Denemarken en Zweden.

Op diverse locaties in de Utrechtse binnenstad vinden voorstellingen plaats waarin orgelmuziek klinkt in combinatie met onder meer dans, theater, film, literatuur en acrobatiek. Tijdens Connecting Arts in Utrecht vindt er ook een Internationale Conferentie plaats met als thema: Herleving van het orgel als gemeenschappelijk Europees cultureel erfgoed. Deze conferentie vindt plaats van 3 tot en met 5 oktober. Het festival duurt tot en met 8 oktober.

Text Example

advertentieConnecting Arts trekt in oktober verder naar Toulouse (Toulouse les Orgues) en in april en mei 2012 naar Kopenhagen, Helsingborg, Malmö en Kristianstad.

Connecting Arts is voortgekomen uit het nationale Festival Voor de Wind, dat vanaf 2002 diverse orgelfestivals in Nederland organiseerde. Onder de nieuwe naam Connecting Arts richt het festival zich op een breed, internationaal publiek, dat het orgel weer een prominente plaats in het culturele leven wil geven. Het festival wordt georganiseerd door Stichting Voor de Wind die daarvoor onder meer subsidie ontvangt van de Europese Commissie. De artistieke leiding van het festival berust bij Reitze Smits; Frans Brouwer is zakelijk leider.

 

Meer informatie

www.connectingarts.org

 

© 2011 www.orgelnieuws.nl