03-05|11 Improvisatiecursus Gerben Mourik Bergentheim

Text Example

advertentieVan 3 tot en met 5 november wordt in de Oosterkerk te Bergentheim (bij Hardenberg) een improvisatiecursus verzorgd door Gerben Mourik. De driedaagse cursus richt zich op het improviseren van voorspelen in diverse stijlen.

In de cursus worden twee invalshoeken gebruikt: spontane improvisatie zonder enige voorbereiding opgezet vanuit een klank of thema en het harmoniseren met de daarmee verbonden aspecten ‘zinsbouw’ en ‘vorm’. Improvisatiespecialist Gerben Mourik werkt daarbij onder andere met een methode van Arie J. Keijzer.

In de Oosterkerk staat een tweeklaviers Flentrop-orgel uit 1958/1964/1999. Het orgel is zeer geschikt voor de (neo)barokke stijl, evenals de Duitse en Franse periode. Ook is er genoeg ruimte rond de speeltafel voor de cursisten. Er kunnen maximaal 15 deelnemers geplaatst worden.

De cursus wordt gehouden van donderdag 3 tot en met zaterdag 5 november 2011 en kan alleen voor de volledige drie dagen worden gevolgd. De cursustijden zijn dagelijks van 10.30-13.00 uur en 14.00-17.30 uur. ’s Avonds kunnen de deelnemers de geboden stof studeren in de kerk. Ook zal er op een avond nog een excursie worden georganiseerd naar een interessant orgel in de buurt. De avonden zijn naar eigen keus ook anders in te vullen. Op zaterdag 5 november wordt om 20.00 uur een afsluitend concert gegeven door Gerben Mourik.

De cursus gaat € 125,00 kosten. Dit is inclusief het cursusmateriaal en koffie of thee. Voor een lunch wordt gezorgd. De lunch is niet bij de prijs inbegrepen. Ook is er een mogelijkheid tot overnachting. Voor meer info daarover kunt u contact opnemen met organisator Henk Dubbink.

Aanmelden en meer informatie

Voor aanmelden of meer informatie omtrent de cursus kunt u contact opnemen met Henk Dubbink, organist van de Oosterkerk in Bergentheim.

Telefoon: 06-20413135 (na 15.00 uur)

E-mail: koraalimprovisatie@gmail.com

© 2011 www.orgelnieuws.nl