03|03 Orgelpromenade Rotterdam

Text Example

advertentieOp zaterdag 3 maart organiseert Stichting Rotterdam Orgelstad voor de tiende maal een Orgelpromenade. Amateurorganisten kunnen deze dag diverse Rotterdamse orgels bespelen en er is in de Laurenskerk een informatiemarkt en een Promenadeconcert door tien Rotterdamse organisten.

Van 10.00 uur tot 13.00 uur kunnen amateurorganisten, na intekening, de orgels van de Open Hofkerk in Pendrecht, Citykerk Het Steiger en de Andreaskerk bespelen.

Vanaf 13.00 uur is er in de Laurenskerk een orgelinformatiemarkt. Hier presenteren zich de deelnemers aan Rotterdam Orgelstad met concerten en excursies in het komend seizoen, orgels en orgellessen. De Stichting Rotterdam Orgelstad, die dit jaar tien jaar bestaat, is er met informatie over de ‘Snertorgeltram’ en diverse jubileumactiviteiten.

Orgelbouwer Pels & Van Leeuwen zal aanwezig zijn met een orgeldemonstratiemodel. Hogeschool Codarts biedt die middag informatie over de HBO-orgelopleiding. Ook is er verkoop van bladmuziek en geluidsdragers.

Kinderen van 8 tot 14 jaar kunnen deelnemen aan een orgelontdekkingsreis: wie de code kraakt krijgt toegang tot het grootste orgel van Nederland.

Om 15.00 uur wordt het Promenadeconcert onder het motto ‘Con fuoco!‘ gegeven door tien Rotterdamse organisten. Alle orgels van de Laurenskerk worden dan bespeeld door Geert Bierling, Wouter Blacquière, Jan van Dijk, Anton Doornhein, Rien Donkersloot, Jet Dubbeldam, Aad van der Hoeven, Eric Koevoets, Wouter van der Wilt en Frank van Wingerden.

Na afloop is de informatiemarkt nog geopend tot 17.00 uur.

De toegang is gratis, wel is er een collecte bij de uitgang.

Meer informatie

http://www.rotterdamorgelstad.nl/promenadeconcert.html

© 2012 www.orgelnieuws.nl

© 2012 fotografie www.gerardvanbetlehem.nl