03|07 Open Orgeldag Zwolle

Text Example

advertentieElf kerken in Zwolle doen zaterdag 3 juli mee met de Open Orgeldag Zwolle. Bezoekers kunnen tussen 10.30 uur en 15.30 uur de orgels bekijken, beluisteren én bespelen.

Aan de zestiende open orgeldag doen mee: Grote- of Sint Michaëlskerk, Onze Lieve Vrouwe Basiliek, Oosterkerk, Doopsgezinde kerk, Luthersekerk, Zuiderkerk, Noorderkerk, Broerenkerk, Plantagekerk, Dominicanenkerk en De Proosdij, de voormalige Bethlehemkerk.

Om 11.00 uur verzorgt Gerrit Hoving een concert op het orgel in de Oosterkerk. Om 14.00 uur geeft Toon Hagen een concert in de Grote- of St. Michaëlskerk. Beide concerten duren een half uur.

Om 12.00 uur verzorgen Rudie en Joke Altelaar in de Oosterkerk een workshop ‘oef … en nieuw lied!’ Hoe kunt u een nieuwe psalm of nieuw lied instuderen met uw gemeente. U gaat samen met hen aan de slag. Hiervoor is Psalm 91 (Vijftig Psalmen / M. Pirenne) en Psalm 104 (Straatsburg-Geneve 1542 / Lyon 1548) uitgezocht.

Om 13.00 uur verzorgt Toon Hagen in de Grote- of Sint Michaëlskerk een workshop over het schrijven van een harmonisatie. Hij doet dat aan de hand van de Psalmen 94 en 104. Deelnemers kunnen hun eigen harmonisatie van beide Psalmen dan ook bespreken.

Toon Hagen verzorgt om 16.00 uur het slotconcert in het Maarschalkerweerd-orgel in de O.L.V. basiliek.

Het bijwonen van de concerten en workshops is gratis. Aanmelden vooraf is niet nodig.

Zie voor meer informatie

www.openorgeldagzwolle.nl

© 2010 www.orgelnieuws.nl

© 2010 fotografie Dick Sanderman