04-05|03 Lezing en Masterclass Tabulatuurboeck

Text Example

advertentieIn het kader van een Studium Generale-programma, georganiseerd door Driestar Educatief te Gouda in samenwerking met de Vereniging van Organisten der Gereformeerde Gemeente, wordt op vrijdag 4 maart 2011 een lezing gehouden door dr. Jaap den Hertog, getiteld: Anthoni van Noordt en zijn Tabulatuurboeck, in het kader van de Amsterdamse orgelcultuur tussen 1630 en 1675.

Tijdens de avond die begint om 19.45 uur zullen Jaap den Hertog en Chiel Jan van Hofwegen tevens werken van Anthoni van Noordt ten gehore brengen op het Van der Putten & Veger-orgel in de Driestar te Gouda.

Op zaterdag 5 maart 2011 is er van 9.00 uur tot 12.30 uur een masterclass. Deze openbare les is gericht op gevorderde organisten, amateurs en op vakmensen. Het is de bedoeling dat deelnemers een complete compositie van Van Noordt uit het Tabulatuurboeck spelen.

Belangstellenden voor deelname aan de masterclass dienen zich aan te melden bij Jannie van der Knijff (j.vanderknijff@driestar-educatief.nl). Op de site van Driestar Educatief is meer informatie over het Studium Generale te vinden (http://www.driestar-educatief.nl/Studium_generale).

Toehoorders, zowel voor de vrijdag als de zaterdag, kunnen zich aanmelden via http://www.driestar-educatief.nl/aanmelden_studium_generale

Het adres van Driestar Educatief is

Burg. Jamessingel 2, 2803 PD Gouda

© 2011 www.orgelnieuws.nl