04-06|03 Festival ‘Nieuwe muziek in de Klaas’

Text Example

advertentieDe Stichting Culturele Evenementen Nicolaïkerk Utrecht organiseert op 4, 5 en 6 maart voor de tweede keer een festival ‘Nieuwe Muziek in de Klaas’. De kerk met zijn beroemde Marcussen-orgel is een inspiratiebron voor diverse concerten.

Vrijdag 4 maart

20:30 uur – E Live Open Performance Site 2011

Nieuwe composities voor live-electronica en akoestische instrumenten (onder andere het orgel) van en door studenten van de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Ook wordt ‘The Unanswered Question’ van Charles Ives onder leiding van Jurrien Sligter uitgevoerd.

Zaterdag 5 maart

15:00 uur – Muziektheaterproductie Isala

Isala, stem van een rivier, is een wateropera. De IJssel zingt zijn reuzenbiografie van de ijstijd tot nu. Met Tjakina Oosting, cello, Caroline Erkelens, sopraan, Fredrike de Winter, percussie en Berry van Berkum, orgel. Maritgen Matter schreef het libretto.

20:30 uur – Schittke en Pärt

Onder leiding van Rob Vermeulen zingen het Oost-Nederlands Kamerkoor en Kamerkoor Musica Vocale ‘Concert voor Koor’ van Alfred Schnittke. Ko Zwanenburg voert ‘Annum per annum’ van Arvo Pärt uit.

Zondag 6 maart

17:00 uur – Vesper met nieuwe kerkmuziek

In deze vesper met de Vespercantorij van de Nicolaïkerk onder leiding van Ko Zwanenburg klinken improvisaties en nieuwe kerkmuziek. Jan Hage bespeelt het orgel

20:30 uur – Parade

Ensemble Klang met een unieke bezetting van twee saxofoons, trombone, slagwerk, piano en e-gitaar voert werken uit van onder andere Pete Harden en Kate Moore. Daarnaast zal een bewerking van Erik Saties Parade worden uitgevoerd. Dorien Schouten bespeelt het orgel.

Toegang per concert: € 10,- / € 9 (CJP/Pas 65/U-pas) / studenten € 2,50

Festival passe-partout: € 25,- / € 20,- (CJP/Pas 65/U-pas) / studenten € 5,-

Adres: Nicolaaskerkhof 9, 3512 XC Utrecht

www.nicolaiconcerten.nl

© 2011 www.orgelnieuws.nl

© 2011 fotografie www.betlehem.nl