04-06|11 Alain-festival in Leeuwarden

Text Example

advertentieHet weekend van 4 tot en met 6 november staat in Leeuwarden in het teken van Jehan Alain wiens 100ste geboortejaar dit jaar herdacht wordt. De festiviteiten vinden plaats in het kader van het Leeuwarder Orgel Festival 2011 in de Grote Kerk en de Koepelkerk in de Friese hoofdstad.

Tijdens het festival zal Alains orgeloeuvre tweemaal worden uitgevoerd, eenmaal in de Grote of Jacobijnerkerk (met een Müller-orgel uit 1727) en eenmaal in de Koepelkerk (met een Vermeulen-orgel uit 1935).

Organisten zijn Leonore Lub, Erwin Wiersinga en Theo Jellema. Lub en Wiersinge maakten samen als eens een integrale opname van de orgelmuziek van Alain. Ook in het repertoire van Jellema, organist van de Grote of Jacobijnerkerk, neemt de moderne Franse orgelmuziek sinds jaar en dag een prominente plaats in.

De concerten zijn als volgt over de data en de kerken verdeeld:

vrijdag 4 november

20 uur Grote Kerk – Theo Jellema

zaterdag 5 november

17 uur Grote Kerk – Erwin Wiersinga

20 uur Grote Kerk – Leonore Lub

zondag 6 november

13 uur Koepelkerk – Erwin Wiersinga

15 uur Koepelkerk – Theo Jellema

17 uur Koepelkerk – Leonore Lub

Behalve concerten bevat het Festival ook een masterclass voor amateur-organisten. Jellema, Lub en Wiersinga zullen op zaterdag van 11 tot 15 uur in de Grote Kerk rond de klavieren van het Müller-orgel het oeuvre van Alain aan de orde stellen.

Meer informatie

www.orgelleeuw.nl > festival

© 2011 www.orgelnieuws.nl