04-13|06 Rotterdamse Orgeldagen

Text Example

advertentieVan 4 tot en met 13 juni 2010 vindt in Rotterdam de tweede editie plaats van ‘de ROtterdamse orgelDAgen (RODA)’, een festival waarin het orgel centraal staat in een ‘spannend en vernieuwend programma’.

Naast orgelconcerten op belangrijke instrumenten in het Rotterdamse orgelpatrimonium worden in deze editie ookcombinaties gezocht tussen het orgel en andere kunstvormen als dans, jazz, opera, poëzie en zelfs popmuziek. De definitieve programmering wordt later bekend gemaakt.

Voor de tweede editie doet de organisatie van het festival ook een beroep op u!

Orgelcanon

Belangrijk onderdeel van de ROtterdamse orgelDAgen is de uitvoering van de Orgelcanon in een vijftal concerten. U bepaalt welk repertoire er gespeeld wordt door te stemmen op uw favoriete stukken. Stemmen kan vanaf begin april op: www.rotterdamseorgeldagen.nl.

De jongste BWV 565-speler gezocht

Ook is de organisatie op zoek naar de jongste talentvolle organist die het origineel van Bach’s Toccata und Fuge ook wel de 565 genoemd kan spelen, hij mag zijn kunsten vertonen op het Grote Doelenorgel in een concert waarin de ‘565’ op diverse verrassende manieren ten gehore zal worden gebracht. Kent u het juiste jonge talent? Laat het weten en stuur een mail naar frans@rotterdamseorgeldagen.nl.

Masterclass Ludger Lohmann

Ooit willen meekijken op de vingers van een toporganist? Ludger Lohmann, de specialist op het gebied van de Duitse Romantiek is dit jaar te gast bij RODA en geeft, naast een eigen concert, een openbare tweedaagse masterclass die uiteindelijk zal uitmonden in een concert.

De ‘ROtterdamse OrgelDAgen’ is een initiatief van Concert- en Congresgebouw de Doelen, Codarts hogeschool voor de Kunsten, Stichting Laurenskerk, Stichting Stadsmuziek en Stichting Rotterdam Orgelstad.

Zie ook www.rotterdamseorgeldagen.nl

© 2010 www.orgelnieuws.nl

© 2010 fotografie www.orgelfotografie.nl