05|03 Orgel-plus-marathon in Heerde

Text Example

advertentieOp zaterdag 5 maart organiseert de Ontmoetingskerk in Heerde een ‘orgel-plus-marathon’ rondom het dit jaar jubilerende Reil-orgel. Het 10 jaar geleden gebouwde instrument ontbrak het nog aan de bij de bouw gereserveerde Mixtuur. Met deze actie hoopt men dit register te kunnen financieren.

In de afgelopen jaren was al voor deze vulstem gespaard. De organisten van de Ontmoetingskerk organiseren de marathon om de laatste paar duizend euro bij elkaar te krijgen.

De orgel-plus-marathon vindt plaats tussen 10.00 en 22.00 uur. Elk halfuur is er een kort concert, waarbij niet alleen het orgel klinkt maar ook de Yamaha-vleugel, al dan niet samen met diverse instrumentalisten en vocalisten uit Heerde en de regio, die allen belangeloos hun medewerking hebben toegezegd. Zo zal ook adviseur Wim Diepenhorst zijn medewerking verlenen.

Het tweeklaviers, romantisch getinte orgel van de Ontmoetingskerk werd in 2001 door Reil nieuw gebouwd met gebruikmaking van 19e-eeuws pijpwerk uit het oude Pelsorgel van de Ontmoetingskerk. Het orgel werd geplaatst achter een begin-20e-eeuws orgelfront uit de voorraad van orgelmakerij Reil.

De kerk is tijdens de marathon vrij toegankelijk. In de hal van de kerk is koffie, thee of fris verkrijgbaar. Een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Meer informatie en de volledige speellijst vindt u op de website van de Ontmoetingskerk

© 2011 www.orgelnieuws.nl

© 2011 fotografie: Henk van der Maten