05|03 Presentatie cd voor restauratie Nieuwe Badkapel

Text Example

advertentieOp zaterdag 5 maart wordt in de Nieuwe Badkapel te Scheveningen een nieuwe cd gepresenteerd van Bert Mooiman op het drieklaviers Van Dam-orgel van de kapel. De opbrengst van de cd komt geheel ten goede aan het restauratiefonds van het rijksmonument.

De Nieuwe Badkapel aan de Nieuwe Parklaan te Scheveningen is eigendom van de plaatselijke Hervormde Gemeente en is dringend aan restauratie toe. Daarvoor is inmiddels rijkssubsidie toegekend. De Stichting Vrienden van de Oude Kerk en Nieuwe Badkapel wil de resterende middelen via onder meer fondsenwerving, bijdragen van particulieren bijeenbrengen.

De stichting vond Bert Mooiman, vaste organist van de kerk, bereid om een cd op te nemen met orgelwerken van verschillende bekende componisten zoals Bach, Mozart en Franck.

Het eerste exemplaar van de cd zal worden gepresenteerd voorafgaand aan het Badkapelconcert op zaterdag 5 maart 2011 om 16.00 uur. Wethouder Rabin Baldewsingh van de gemeente Den Haag zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen. De opbrengst van deze Badkapelconcerten is bestemd voor de restauratie van de kerk.

De cd gaat € 15 kosten. Bezoekers van het Badkapelconcert van 5 maart kunnen de cd die middag kopen voor de gereduceerde prijs van €12,50. Ook kan tot 5 maart nog op de cd worden ingetekend. De prijs bedraagt dan eveneens € 12,50. Bestellen (en intekenen) kan via het Kerkelijk Bureau van de Hervormde Gemeente, Jurriaan Kokstraat 175, 2586 SG Den Haag, of via info@vrienden-ok-nbk.nl met vermelding van naam, adres en postcode. De cd wordt na 5 maart toegestuurd.

De cd is na 5 maart verkrijgbaar bij de Badkapelconcerten, in de kerk en op het Kerkelijk Bureau.

Meer informatie over de cd, de organist, de Nieuwe Badkapel, de restauratie en de Badkapelconcerten is te vinden op de website www.badkapelconcerten.nl.

© 2011 www.orgelnieuws.nl

© 2011 fotografie www.betlehem.nl