05|04 Studiemiddag J.G. Bastiaans in Tholen

Op zaterdagmiddag 5 april 2014 organiseert de afdeling Zuidwest van de VOGG in de Grote Kerk te Tholen een studiemiddag rondom Johannes Gijsbertus Bastiaans.

Text Example

advertentie 

Jan ten Bokum, in 1971 gepromoveerd op Bastiaans en auteur van het recent verschenen boek ‘Johannes Gijsbertus Bastiaans en de vroege Bachbeweging in Nederland’, zal allereerst een lezing verzorgen. Aan de piano zal hij daarbij diverse luistervoorbeelden geven. Organist Frank van Wijk, die vaak muziek van Bastiaans programmeert op zijn concerten, zal op het Van Dam-orgel (1832) een aantal werken laten klinken.

 

Voor de aanwezigen is er ook gelegenheid om zelf aan de slag te gaan in de vorm van een openbare orgelles. Men kan (delen) uit composities van Bastiaans of tijdgenoten spelen en zich daarbij laten voorzien van opbouwende feedback door Van Wijk.

 

De studiemiddag begint om 14.00 uur.  Deelname is gratis.

 

Opgeven

Belangstellenden dienen zich aan te melden via voggzuidwest@gmail.com of bij de secretaris via (06) 11 3 311 30 (na 18.00 uur). Het aantal plaatsen is beperkt, aanmelden kan uiterlijk tot en met zaterdag 29 maart 2014.

 

Zie verder

Kerk & Muziek | Workshop rondom J.G. Bastiaans