05|07 Open Orgeldag in Zwolle

Op zaterdag 5 juli wordt in Zwolle de jaarlijkse Open Orgeldag georganiseerd. Telkens op de eerste zaterdag van juli worden Zwolse orgels opengesteld om te bezichtigen, te beluisteren en/of te bespelen.

Text Example

advertentie 

Dit jaar zijn er elf deelnemende kerken: de Grote- of St. Michaëlkerk, Plantagekerk, O.L.V.-Basiliek, Doopsgezindekerk, Dominicanenkerk, Broerenkerk, Oosterkerk, Lutherse Kerk, Noorderkerk, Zuiderkerk en de Opstandingskerk.

 

Concerten

Tijdens de Open Orgeldag worden drie concerten gegeven. Om 11.00 uur speelt Harm Jansen op het orgel van de door Boekhandel Waanders in gebruik genomen Broerenkerk. Dat is ook de enige mogelijkheid om dit orgel te beluisteren. Martin van Heerde speelt om 13.30 uur in de Plantagekerk. Het slotconcert wordt om 16.00 uur gegeven door Toon Hagen in de Grote- of St. Michaëlkerk.

 

Spelen

Wie het Maarschalkerweerd-orgel van de O.L.V.-Basiliek zou willen bespelen kan zich vooraf aanmelden bij info@peperbus-zwolle.nl onder vermelding van de te spelen literatuur. Over het tijdstip waarop de bespeler verwacht volgt dan een bericht.

Deelname en bezoek aan de Open Orgeldag is gratis. Wel wordt er bij het slotconcert een deurcollecte gehouden.

 

 

Meer informatie

www.openorgeldagzwolle.nl

 

 

foto: Maarschalkerweerd-orgel O.L.V.-Basiliek Zwolle | © 2014 fotografie Gérard van Betlehem