05|09 VOGG-excursie naar nieuw Van Vulpen-orgel Gouda

Text Example

advertentieDe afdeling Centrum van de Vereniging van Organisten der Gereformeerde Gemeenten (VOGG) organiseert op zaterdagmiddag 5 september 2009 een excursie naar het nieuwe Van Vulpen-orgel van de Gereformeerde Gemeente te Gouda.

Gastheer die middag is Leo Mauritz die als secretaris van de orgelbouwcommissie nauw betrokken was bij de totstandkoming van het 30 stemmen tellend instrument. Hij zal daarover dan ook vertellen, waarna het orgel wordt gedemonstreerd.

Na een korte pauze worden de excursiedeelnemers in de gelegenheid gesteld het orgel te bespelen. Aan het begin van de middag zal de organisatie inventariseren wie wat wil spelen, zodat er sprake is van een soort ‘miniconcert’ door de deelnemers. Tegen het eind van de middag is er ook voldoende ruimte voor vrij orgelspel. De excursie is voor iedereen toegankelijk, leden en niet-leden van de VOGG, organisten en belangstellenden.

De excursiemiddag begint om 14.00 uur en zal omstreeks 16.30 uur worden afgesloten. Het kerkgebouw is gelegen aan de Nieuwe Gouwe O.Z 2b te Gouda.

Meer informatie

https://www.orgelnieuws.nl/wcms/modules/news/article.php?storyid=3202

http://kerkenmuziek.nl/?p=192

© 2009 www.orgelnieuws.nl

© 2009 fotografie www.gergemgouda.nl