05|11 Katwijks orgelcomité viert jubileum met Robilliard

Text Example

advertentieDit jaar bestaat het Orgelcomité Nieuwe Kerk Katwijk 75 jaar. Ter gelegenheid daarvan organiseert het comité een speciaal jubileumconcert waarin de beroemde Franse organist Louis Robilliard het Van den Heuvel-orgel zal bespelen.

Het Katwijkse orgelcomité werd in 1935 opgericht. Sinds die tijd – en met name na de ingebruikname van het Van den Heuvel-orgel in 1983 – speelde een keur van binnen- en buitenlandse organisten in de Katwijkse kerk. Nog steeds wordt ieder jaar de ‘Internationale Orgelserie’ georganiseerd. De serie stond in 2010 al in het teken van het 75-jarig jubileum, maar wordt op 5 november uitgebreid met een jubileumconcert door ‘Poète et Virtuose’ Louis Robilliard uit Lyon. Op het programma staan werken van onder anderen Mendelssohn, Liszt en Franck.

Het jubileumconcert in de Nieuwe Kerk begint om 20.15 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar in de kerk die vanaf 19.30 uur is geopend. De toegangprijs (inclusief programma) bedraagt € 10, voor CJP / 65+ / Ooievaarspas € 8. Kinderen hebben onder begeleiding gratis toegang.

Meer informatie

www.orgelcomite-nieuwekerk-katwijk.nl

© 2010 www.orgelnieuws.nl