06-09|07 Organ Academy Maastricht

orgel o.l.v.-basiliek maastricht
Orgel Onze-Lieve-Vrouwe-Basiliek Maastricht

Van zondag 6 tot en met woensdag 9 juli organiseren het Conservatorium Maastricht en Stichting ‘Pro Organo’  voor de tweede maal de Organ Academy Maastricht. De Academy bestaat uit meesterklassen, concerten en een excursie voor conservatoriumstudenten en professionele organisten.

Text Example

advertentie 

De Organ Academy Maastricht 2014 staat in het teken van Franse orgelmuziek uit de zeventiende tot en met de twintigste eeuw. Docenten Hans Leenders en Marcel Verheggen zullen meesterklassen geven op de orgels van de Onze-Lieve-Vrouwe-Basiliek en de Sint-Servaasbasiliek. De deelnemers zijn binnen het Franse thema vrij in hun repertoirekeuze.

 

Programma

Op zondag 6 juli worden de deelnemers ontvangen in de Sint-Servaasbasiliek en wonen zij een koor- en orgelconcert bij. ’s Avonds is er gelegenheid voor orgelstudie in de beide basilieken. Op maandag en dinsdag worden de meesterklassen gegeven, op dinsdagavond afgesloten met een orgelconcert in de Onze-Lieve-Vrouwe-Basiliek. Op woensdag wordt de Organ Academy afgesloten met een excursie.

 

Cursusgeld

Het cursusgeld bedraag € 100 voor actieve deelnemers, voor wie maximaal twaalf plaatsen beschikbaar zijn. Voor andere geïnteresseerden, maximaal tien, is het mogelijk om voor € 75 deel te nemen.

 

Informatie en aanmelden

Organ Academy Maastricht 2014 (pdf-bestand)

 

 

Foto: Severin-orgel, Onze-Lieve-Vrouwe-basiliek Maastricht | © 2014 foto Archief Orgelnieuws.nl